Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчна или автомат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сваляне и качване ясно, провери ценовата листа в джемини обаче - точно 360лв е ремонт на турбината на тази кутия, естествено след сваляне и качване! Маслото беше изтекло точно 3.5 литра и много хора потвърждават същото. Не ми е първият автомат който карам... надявам се да нямам проблеми и с този !

EDIT: моя грешка 390лв: http://www.gemini4.com/files/10.01.2012.pdf кутията е третата: ZF 4HP20
    Last edited by duronman; d.m.y г., 23:06.
    Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
      Дизела е по пъргав и по тих мотор и по икономичен
      Съгласи се да не съм съгласен с 2/3 от казаното по-горе По-икономичен, да и до там........ да не добавяме и кефа от атмосферен Арезе мотор чисто емоционалния кеф
      Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Дизелът не е по-тих, по-икономичен е, ако караме бензина на бензин а не на газ, а по-пъргав от Арезе 3.0 ще ме прощавате. Даже с мудния ми 2.5 V6 Арезе автомат съм наравно с 140-150 коня дизелова с ръчка. Дизелът е хубаво нещо, не го отричам, но мен не ме кефи Освен това винаги съм мислел, че турбодизелите трябва да се сравняват с турбо бензини...

Нищо лично против дизела, но имам няколко наблюдения за него (особено за 10 годишен такъв): карани са много повече от голям бензинов мотор (логично е още щом собственикът е избрал дизел), и 5лв да стане нафтата нямате алтернативно гориво (е има, но е сложно), дизелите на по 10 години са на километри, на които започва да заминава турбо, демпферен маховик и т.н. весели и "евтини" неща.

И не на последно място един 2.4 дизел никога няма да звучи като бензинов шестак и ще пушляви и ще работи "твърдо" и с вибрации малко или много.
        Last edited by duronman; d.m.y г., 22:01.
        Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
          Дизелът не е по-тих, по-икономичен е, ако караме бензина на бензин а не на газ, а по-пъргав от Арезе 3.0 ще ме прощавате. Даже с мудният ми 2.5 Арезе автомат съм наравно с 140-150 коня дизелова с ръчка. Дизелът е хубаво нещо, не го отричам, но мен не ме кефи Освен това винаги съм мислел, че турбодизелите трябва да се сравняват с турбо бензини...

Нищо лично против дизела, но имам няколко наблюдения за него (особено за 10 годишните такива): карани са много повече от голям бензинов мотор (логично е още щом собственикът е избрал дизел), и 5лв да стане нафтата нямате алтернативно гориво (е има, но е сложно), дизелите на по 10 години са на километри, на които започва да заминава турбо, демпферен маховик и т.н. весели и "евтини" неща.

И не на последно място един 2.4 дизел никога няма да звучи като бензинов шестак и ще пушляви и ще работи "твърдо" и с вибрации малко или много.
          Винаги се радвам на такива точни изказвания , но сега пак ще стане война
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

А война, който му се пътува много, не му се занимава с газ (това не го разбирам) и е намерил запазена дизелова кола е направил добре. Просто моето вътрешно усещане и усещането от колата не клони към дизела, това не значи, че го отричам.

Comment

Разсъжденията са правилни ама за дизел преди 2000 г. Комънриъл-а малко променя нещата Това вече не е просто дизел, а тих, с хубав гъргорещ звук, взривна мощност и нисък разход... Естествено тих колкото малък бензин никога няма да стане, но мен звука на моя петак направо ме хвърля в транс...

ДА споделя и за автомата - за сега слава богу вече втора смяна на масло на двигателя - приятна работа, не знам дали трябва дае така, ама никога не мога да разбера кога превключва. Малко ми беше терсене докато свикна, че е настроен за по-спортно каране, ама вече му свикнах и е безкраен кеф...
              AR 166 2,4 jtdm
              NT II 2,7 tdi
              Peugeot 206 1,1
              AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Ми ако е на "SPORT" да, иначе на AUTO си е супер плавен и превключва около 2000-2500, много приятно за градско, без никаква газ се вписваш в трафика и колата не се чува, че работи. И при мен не се усеща, само ме дразни, че като покараш по дълго градско в режим "AUTO D" и започва да потегля от втора скорост, но не е болка за умиране, пък и за това бързо можеш да я вкараш в "SPORT" или "ръчен" режим. Не знам всъщност как стоят нещати при дизела, там вероятно е друго, защото големият въртящ момент е в по-ниските обороти и вероятно усещането с автомат е по-спортно в по-ниските обороти.

EDIT: вероятно говориш за след, не за преди 2000-ната, но всъщност май е след 1998-ма (за дизелите)

Comment

Не, не е на спорт. Всъщност аз май нямам спорт - или спорт е когато мога и сам да си сменям?
                  На ауто. Предполагам е въпрос на навик - аз съм си свикнал и нагоре и надолу да си редя плавно предавките, независимо как натискам газта или спирачката. А сега - карам с някаква скорост и рязко натисна педала на спирачката почва да ги сменя бързо надолу и да ме спира, ако натисна рязко газта - форсира се и ги сменя по-дълго. Предполагам че всички са така, ама мен като слизам по надолнище и натисна малко повече спирачката и ме дразни че ги изрежда надолу....
                  AR 166 2,4 jtdm
                  NT II 2,7 tdi
                  Peugeot 206 1,1

Comment

Значи, като бутнеш лоста наляво от D трябва да ти изпише SPORT, и е в спортен режим, ако вече смениш сам предавка в спортен режим става ръчен и сменя сама, само, ако наближи прекъсвач или скоростта стане непоносимо ниска за предавката. Но иначе да, така е. При различните кутии е различно, ти щом си с дизел си с 5 степенния аисин, не знам там как е. На либрата бях с аисин и се държеше различно, но доколкото знам, поне моята има 16 режима и избира един след известно време шофиране (адаптивна е).

Comment

166

Колега,ето ти разхода на фейслифта,скорост и моментен разход,автомат. Това е на темпомат.
                      Attached Files
                      Last edited by alfa156jtd; d.m.y г., 20:54.
                      Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                        Колега,ето ти разхода на фейслифта,скорост и моментен разход,автомат.Сложих снимка,но незная дали ще излезе.
                        Това 5.2 l/km ли е или така ми се струва?
                        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

На 5.7 ми прилича. Прилично дълга 5-та скорост. Аз при тази скорост на 6-та съм с 200-300 оборота по-малко.
                          1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
                          2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
                          1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

5,7 e. На мен така ми дава обикновено на дълъг път като не бързам от 5.6 до 5.9. Като бързам стига и до 7,5...
                            Attached Files
                            AR 166 2,4 jtdm
                            NT II 2,7 tdi
                            Peugeot 206 1,1

Comment

166

5.7л е заредено от ЕКО,от лукоил при същата скорост е 6.5л
                              Алфа Ромео 159

Comment

Гледам, бистрите ги тук автоматите и ръчните, та ще задам един може би тъп въпрос.

Понеже се оглеждам за хубава 166 3.0, ми прави впечатление, че има адски много автоматици, а аз такива хич не обичам - искам си 6-те ръчни скорости!

Та, ако си взема автоматик, може ли пущината да се отскубне и на нейно място да се монтира обикновена 6 степенна ръчна кутия?

Предполагам, че може, невъзможни неща няма, ама колко би била разправията откъм изпълнение и пари, някой да има идея?
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X